Speluitleg

Doel

Jullie doel is om zo snel mogelijk het einde van de game te bereiken.

Dit klinkt natuurlijk heel eenvoudig, maar om het einde van de game te bereiken moeten jullie allerlei raadsels oplossen. Dit lukt jullie alleen binnen de tijd als jullie goed samenwerken en kennis van zaken hebben.

Kortom, een goede samenwerking is van belang om met elkaar zo goed mogelijk door het spel heen te komen.

Munten verdienen

Voor elk raadsel dat je correct weet op te lossen, verdienen jullie munten. Maar geef je een verkeerd antwoord van een raadsel, dan kost het jullie munten.

  • Raadsel goed = +5 munten
  • Raadsel fout = -3 munten

Je krijgt bij de start van de game 10 munten cadeau.

Diamanten verzamelen

Lossen jullie een raadsel in minder dan 3 minuten op? Dan ontvangen jullie diamanten bij het raadsel. En weten jullie het einde van de game in minder dan 30 minuten te behalen, dan ontvangen jullie ook diamanten.

  • Raadsel opgelost <3 minuten = 2 diamanten
  • Einde van de game <30 minuten = 20 diamanten

Over GameDidactiek.net

Het concept om spelelementen toe te passen in het onderwijs speelt al een tijdje. Het moet de motivatie van de leerlingen verhogen. Hier wordt al enkele jaren onderzoek naar gedaan en worden er boeken over beschreven.

Het concept van dit platform is ontstaan door Dennis van Welie. Hij is docent scheikunde & ict-coördinator in het Voortgezet Onderwijs. Samen met Maaike Niekel ontwikkelden zij mini games voor het onderwijs. De opzet van deze mini games zijn gebaseerd op Exit het spel van 999 Games.

Powered by