De techniek

De basis


WordPress.org

Een zelf gehoste versie van wordpress.com onder een eigen domeinnaam. Een CMS dat op deze manier nog vrijer gebruikt kan worden.

Voor GameDidactiek.net is de functie WordPress Multisite geactiveerd, iets wat op wordpress.com niet kan. Hierdoor kan er met 1 installatie, per vak een subsite worden aangemaakt.

Doordat elk vak zijn eigen subsite krijgt, kan er ook per vak een eigen puntensysteem worden opgezet.

(Volledig gratis)

GamiPress.com

Dit is een plugin die speciaal voor WordPress is ontworpen. Zoals ze het zelf zeggen:

The easiest way to gamify your WordPress website, for free

Met deze plugin kunnen heel makkelijk beloningen worden ingesteld per actie en prestatie. En je kunt zelfs levels toekennen aan je gebruikers!

(Basis gratis, uitbreidingen betaald)

H5P.org

Deze organisatie biedt verschillende mogelijkheden aan om HTML5, interactieve content te maken voor verschillende platformen.

Van WordPress tot Drupal. Maar ook van Moodle tot Canvas. Het kan met veel platformen worden geïntegreerd.

Ook als je zelf geen website hebt, kan je van H5P gebruik maken. Je kunt op hun eigen website ook HTML5, interactieve content maken en deze embedden in andere websites of platformen die HTML ondersteunen.

(Volledig gratis)

Screencast-O-Matic

Met screencast-o-matic kan je op relatief eenvoudige wijze zelf video’s maken die een instructie bevatten of een uitwerking van een moeilijke som. Vervolgens kan je de gemaakte video nog wat bewerken.

En als je tevreden bent met je video kan je deze heel eenvoudig opslaan als .mp4 bestand of laten uploaden op je YouTube-account, die je kunt koppelen aan Screencast-O-Matic.

(Gratis voor 15 minuten per video. Langere video’s betaald.)

En verder?


Toegepast op GameDidactiek.net

  • WPO365.com – Voor het mogelijk maken om in te loggen met een Office 365 Werk/School-account op het platform. (Gratis / Premium / Professional)

(Nog) niet toegepast op GameDidactiek.net

  • Ultimate Member – Voor geavanceerd profielbeheer, waarbij gebruikers zelf meer controle krijgen over hun account. (Gratis)
  • LearnDash – Voor het creëren van geavanceerde, online modules met toegangsregels en mogelijkheden om certificaten toe te wijzen. (Gratis / Premium)